Sitruunaiset rahkapullat

Jako

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Tarvitset:

4 kananmunaa
1/2 tl laadukasta suolaa
1 dl kuohukermaa tai kookoskermaa
50g sulatettua voita
2 dl Pofiberiä
2 rkl Psylliumia
1/2 tl Ksantaania
1 rkl leivinjauhetta
1,5 tl kardemummaa
5 rkl erytritolia eli karppisokeria tai muuta makeutusta

Pinnalle:
1 kananmunan keltainen

Rahkatäyte:
150g maustamatonta rahkaa
1/2 dl kuohukermaa
1 kananmuna
1 rkl erytritolia
1/2 luomu sitruunan raastettu kuori
1 rkl sitruunan mehua

 

Sekoita kulhossa kananmunat ja suola käsivispilällä, mutta ei tarvitse vatkata. Lisää kuohukerma ja sekoita. Sulata voi ja anna sen hetki jäähtyä. Sekoita kananmunaseokseen voi ja sekoita käsivispilällä hyvin sekaisin. Mittaa kuiva-aineet toiseen kulhoon. Yhdistä kuiva-aineet kananmunaseoksen joukkoon samalla nopeasti käsivispilällä sekoittaen. Sekoita vauhdikkaasti sen verran, että kaikki menee sekaisin, älä enempää. Ole nopea. Taikina rupeaa heti turpoamaan ja nousemaan. Anna taikinan seistä muutama minuutti kulhossa.

Tee kostutetuin käsin pyöreitä pullia leivinpaperille ennen uuniin laittoa. Painele käsin tai pienen lasinpohjan avulla pullien keskelle kolo rahkatäytteelle. Kostuta lasin pohjaa, jotta lasi ei jää taikinaan kiinni. Voit kostutetuin käsin muotoilla pullat vielä pyöreiksi, jos ne tekovaiheessa vähän repeävät tms. Voitele keltuaisella pullien reunat.

Tee pieneen kulhoon rahkatäyte. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi jokaisen pullan koloon rahkatäytettä runsaasti, mutta niin, että täyte pysyy kolossa.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 15-20 minuuttia. Meillä tuli tästä määrästä 10 rahkapullaa.

 

Makrot koko ohjeeseen:
Kcal 1468
Rasva 125g
Hh 25,3g
Proteiini 62,6g

Makrot 1 rahkapulla:
Kcal 147
Rasva 12,5g
Hh 2,5g
Proteiini 6,3g

Johanna Kangas

Johanna Kangas

Olen Johanna eli KETO-Pariskunnan ketovaimo. Olen aina ollut innokas ruoanlaittaja ja leipoja. Erityinen intohimoni on ollut jo vuosia kehitellä erilaisia reseptejä. Vähähiilihydraattinen ruokavalio on ollut elämässämme kymmenisen vuotta aina enemmän ja vähemmän. Ketogeenisen ruokavalion aloitin Keto Kickstart -valmennuksessa huhtikuussa 2018 ja sille tielle jäin. Teimme mieheni kanssa ruokavaliomuutoksen ja se on tuonut mukanaan pelkästään hyvää. Lisää reseptejämme löydät fb:sta ja instagramista @KETO-Pariskunta

Sinua saattaa myös kiinnostaa nämä

Reseptit

Lohikastike

400g-500g Graavilohta tai kylmäsavulohta (tai molempia sekaisin) 1 sipuli 1 rkl voi 10 g Tuoretta tilliä (kuivattukin käy) Rouhittua Mustapippuria 1-2 rkl Puristettua sitruunan mehua

tzatziki kastike
Reseptit

Tzatziki-kastike

4 annosta Tarvitset: 2 dl kreikkalaista jugurttia 1/2 kurkku, kuorittu ja raastettu 1-2 valkosipulin kyttä 1 rkl oliiviöljyä 1 sitruunan mehut   Resepti: Sekoita kaikki

Reseptit

Uunikasviksia ja savulohta

Ketogeeninen ruokavalio ei voisi enää herkullisemmaksi muuttua! Nappaa talteen helppo ja maukas resepti uunikasviksiin, jotka nautitaan savulohen kanssa.

Reseptit

Vaniljajäätelö

Suklaa tai vanilijajäätelö, kummasta pidät enemmän? Tämä kielen mennessään vievä jäätelöresepti on sovitettu Mary Berryn no-churn-jäätelöstä. Ketoversion julkaisi Martina Slajerova ja tämä jäätelöresepti on räjähtänyt

Reseptit

Lampaankyljyksiä rosmariinimarinadissa

Tarvitset: Lampaankyljyksiä 600g Rosmariinin oksa 2 valkosipulin kynttä oliiviöljyä suolaa pippuria Resepti: Valmista marinadi sekoittamalla revitty rosmariinin oksa ja murskattu valkosipuli oliiviöljyn ja mausteiden kanssa.

Reseptit

Ketoilijan suklaavälipalakeksit

Tarvitset: 0,5 dl kookosjauhoa 3 dl siemeniä maun mukaan (1 dl auringonkukansiemeniä, 1 dl kurpitsansiemeniä, 1 dl seesaminsiemeniä) 2 rkl Chian siemeniä 1/2 dl vettä