Parsakaalimuusi

Jako

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

1 kg parsakaalia
25g voita
1 dl kuohukermaa
1/2-1 tl laadukasta suolaa maun mukaan

Pese ja pilko parsakaalit paloiksi ja nupuiksi. Muista hyödyntää myös parsakaalin varsi. Pilko parsakaalin varsi pienemmiksi paloiksi, jotta se kypsyy myös pehmeäksi.

Laita kattilaan vähän (noin vajaa 5dl) vettä eli emme keitä parsakaaleja, vaan vain höyrytämme. Höyrytä parsakaalit kattilassa kypsiksi ja pehmeiksi. Lisää jo höyryttämisvaiheessa parsakaalien päälle hieman suolaa. Kun parsakaalit ovat pehmeitä ja haarukka menee niiden läpi hyvin, voit kaataa kaiken höyrytysveden kattilasta pois.

Soseuta parsakaalit sosenuijalla, survimella tai mikä ”muusintekoväline” kotoasi löytyy. Meillä on käytössä perinteinen puusurvin tai puunuija, miksi sitä nyt haluaakaan kutsua. Lisää pikkuhiljaa soseutuksen edetessä parsakaalien sekaan vähän voita ja kermaa, aina vähän kerrallaan ja jatka soseuttamista. Lopuksi soseuta sose vielä sauvasekoittimella ja lisää vähän kerrallaan loput voista ja kermasta. Soseuta, kunnes muusissa on haluamasi koostumus ja mausta suolalla.

Voit soseuttaa muusin pelkästään myös jommalla kummalla välineellä, mutta olemme huomanneet, että tällä tavoin tekemällä parsakaalimuusista tulee ainakin taivaallisen makuista, koostumukseltaan sileämpää ja kuohkeaa. Tästä satsista tulee ainakin 8 annosta, riippuu toki annosten koosta.

Johanna Kangas

Johanna Kangas

Olen Johanna eli KETO-Pariskunnan ketovaimo. Olen aina ollut innokas ruoanlaittaja ja leipoja. Erityinen intohimoni on ollut jo vuosia kehitellä erilaisia reseptejä. Vähähiilihydraattinen ruokavalio on ollut elämässämme kymmenisen vuotta aina enemmän ja vähemmän. Ketogeenisen ruokavalion aloitin Keto Kickstart -valmennuksessa huhtikuussa 2018 ja sille tielle jäin. Teimme mieheni kanssa ruokavaliomuutoksen ja se on tuonut mukanaan pelkästään hyvää. Lisää reseptejämme löydät fb:sta ja instagramista @KETO-Pariskunta

Sinua saattaa myös kiinnostaa nämä

Reseptit

Kukkakaalimuusi

Tarvitset:   – 1/2 kukkakaali – 2 valkosipulin kynttä – 2 salottisipulia – 2dl ranskankermaa (28%) – 1 rkl voita – 1rkl öljyä – suolaa

Reseptit

Helppo Hollandaisekastike

Tarvitset: 2 kananmunan keltuaista 1/2 rkl Sitruunamehua 1/2 rkl Omenasiiderietikkaa Ripaus Laadukasta suolaa Ripaus jauhettua valkopippuria 100g Voita   Laita voi pieneen kattilaan ja kattila

lammas-kofta
Reseptit

Lammaskofta

4 annosta Tarvitset: 400 g lampaan jauhelihaa pieni sipuli, pilkottuna 2-3 valkosipulin kynttä, murskattuna 10 g tuoretta persiljaa, haketta 1/2 tl paprikamaustetta 1/2 juustokuminaa suolaa

saksanpähkinät suklaakuorruttella resepti
Reseptit

Suklaakuorrutteiset saksanpähkinät

2 annosta Tarvitset: 60 g saksanpähkinöitä 20 g kaakaojauhetta 1 rkl kookosöljyä 50 g kaakaovoita 1 rkl makeutusainetta (Steviaa tai karppisokeria) hyppysellinen suolaa   Resepti:

tzatziki kastike
Reseptit

Tzatziki-kastike

4 annosta Tarvitset: 2 dl kreikkalaista jugurttia 1/2 kurkku, kuorittu ja raastettu 1-2 valkosipulin kyttä 1 rkl oliiviöljyä 1 sitruunan mehut   Resepti: Sekoita kaikki

Reseptit

Välimerensalaatti

Tarvitset: 500g Kesäkurpitsaa 1 kpl (70g) Punasipulia 40 g mustia oliiveja 250 g Kirsikkatomaatteja 50g Rucolaa 50g pinaattia 100g Fetajuustoa Tuoretta Basilikaa Kastike: 1/2 dl