Parsakaalimuusi

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

1 kg parsakaalia
25g voita
1 dl kuohukermaa
1/2-1 tl laadukasta suolaa maun mukaan

Pese ja pilko parsakaalit paloiksi ja nupuiksi. Muista hyödyntää myös parsakaalin varsi. Pilko parsakaalin varsi pienemmiksi paloiksi, jotta se kypsyy myös pehmeäksi.

Laita kattilaan vähän (noin vajaa 5dl) vettä eli emme keitä parsakaaleja, vaan vain höyrytämme. Höyrytä parsakaalit kattilassa kypsiksi ja pehmeiksi. Lisää jo höyryttämisvaiheessa parsakaalien päälle hieman suolaa. Kun parsakaalit ovat pehmeitä ja haarukka menee niiden läpi hyvin, voit kaataa kaiken höyrytysveden kattilasta pois.

Soseuta parsakaalit sosenuijalla, survimella tai mikä ”muusintekoväline” kotoasi löytyy. Meillä on käytössä perinteinen puusurvin tai puunuija, miksi sitä nyt haluaakaan kutsua. Lisää pikkuhiljaa soseutuksen edetessä parsakaalien sekaan vähän voita ja kermaa, aina vähän kerrallaan ja jatka soseuttamista. Lopuksi soseuta sose vielä sauvasekoittimella ja lisää vähän kerrallaan loput voista ja kermasta. Soseuta, kunnes muusissa on haluamasi koostumus ja mausta suolalla.

Voit soseuttaa muusin pelkästään myös jommalla kummalla välineellä, mutta olemme huomanneet, että tällä tavoin tekemällä parsakaalimuusista tulee ainakin taivaallisen makuista, koostumukseltaan sileämpää ja kuohkeaa. Tästä satsista tulee ainakin 8 annosta, riippuu toki annosten koosta.

Sinua saattaa myös kiinnostaa nämä

Reseptit

Lihapullat

Tarvitset:   – 500g naudan jauhelihaa (17%) – 1rkl fenkolijauhetta – 1rkl sipulijauhetta – 1rkl paprika jauhetta – 2 valkosipulin kynttä – suolaa ja pippuria

Reseptit

Ketoilijan “riisipuuro”

Tarvitset: 6 rkl Chia-siemeniä 3 dl vettä 2 dl kuohukerma 0,5 tl vaniljajauhe (esim. Urtekram) tai vaniljauute Ripaus suolaa Mittaa vesi kattilaan ja laita levy

Reseptit

Lohikastike

400g-500g Graavilohta tai kylmäsavulohta (tai molempia sekaisin) 1 sipuli 1 rkl voi 10 g Tuoretta tilliä (kuivattukin käy) Rouhittua Mustapippuria 1-2 rkl Puristettua sitruunan mehua

Reseptit

Reissumiehet

Reissumiehet Tarvitset:   – 1dl mantelijauhetta – 1dl kurpitsan siemeniä – 1dl auringonkukan siemeniä – 1dl pellavan siemeniä – 1rkl chian siemeniä – 1rkl seesamin

Reseptit

Kasvispihvit

Kasvispihvit Tarvitset: – 1 parsakaalin varsi – 1 kukkakaalin varsi – 1 pieni porkkana – 1 kourallinen pinaattia – 2 kananmunaa – 1dl juustoraastetta –

Reseptit

Välimerensalaatti

Tarvitset: 500g Kesäkurpitsaa 1 kpl (70g) Punasipulia 40 g mustia oliiveja 250 g Kirsikkatomaatteja 50g Rucolaa 50g pinaattia 100g Fetajuustoa Tuoretta Basilikaa Kastike: 1/2 dl

Aloita ketogeeninen ruokavalio jo tänään!