Paahtoleipä

Jako

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

7 kananmunaa
1 tl laadukasta suolaa
2 dl vettä
90g eli 1 dl sulatettua voita
3 dl Pofiber
3 rkl Psyllium
1 tl Ksantaani
1 rkl leivinjauhetta

Sekoita kulhossa kananmunat ja suola käsivispilällä, mutta ei tarvitse vatkata. Lisää vesi ja sekoita. Sulata voi ja anna sen hetki jäähtyä. Sekoita kananmunaseokseen voi ja sekoita käsivispilällä hyvin sekaisin. Mittaa kuiva-aineet toiseen kulhoon. Yhdistä kuiva-aineet kananmunaseoksen joukkoon samalla nopeasti käsivispilällä sekoittaen. Sekoita vauhdikkaasti sen verran, että kaikki menee sekaisin, älä enempää. Ole nopea. Taikina rupeaa heti turpoamaan ja nousemaan. Kaada taikina heti silikoniseen leipävuokaan tai voideltuun vuokaan. Älä sekoita enää sen jälkeen, kun taikina nousee. Anna taikinan seistä vuoassa muutama minuutti ennen uuniin laittoa.
Voit paistaa leivän silikonisessa leipävuoassa, jolloin sitä ei tarvitse voidella. Voit paistaa leivän myös muussa leipävuoassa. Voitele tällöin vuoka voilla etukäteen. Kaada leipätaikina vuokaan. Halutessasi voit tasoittaa taikinan pintaa kostutetuin käsin.

Paista uunin alatasolla 175 asteessa 45 minuuttia. Tästä leivästä tuli meillä 25 viipaletta.

Makrot koko leipä:
Kcal 1227
Rasva 108g
HH 13,7g
Proteiini 53
Kuituja 64g

Makrot 1 viipale (jos leivästä 25 viipaletta):
Kcal 50
Rasva 4,4g
HH 0,6g
Proteiini 2,2g
Kuituja 3g

Vinkki

Tähän leipään ei tule mantelijauhetta, joten tämä soveltuu tällaisenaan myös manteli-ja pähkinäallergisille. Tähän leipään ei tule myöskään muuta maitotuotetta kuin voi ja sen voi halutessaan korvata kirkastetulla voilla eli gheellä. Tämä resepti maistuu lämpimänä voin kanssa erinomaiselta. Rapean pinnan saa leipään leivänpaahtimessa paahtamalla.

Johanna Kangas

Johanna Kangas

Olen Johanna eli KETO-Pariskunnan ketovaimo. Olen aina ollut innokas ruoanlaittaja ja leipoja. Erityinen intohimoni on ollut jo vuosia kehitellä erilaisia reseptejä. Vähähiilihydraattinen ruokavalio on ollut elämässämme kymmenisen vuotta aina enemmän ja vähemmän. Ketogeenisen ruokavalion aloitin Keto Kickstart -valmennuksessa huhtikuussa 2018 ja sille tielle jäin. Teimme mieheni kanssa ruokavaliomuutoksen ja se on tuonut mukanaan pelkästään hyvää. Lisää reseptejämme löydät fb:sta ja instagramista @KETO-Pariskunta

Sinua saattaa myös kiinnostaa nämä

ketogeeniset energia nallekarkit
Reseptit

Keto energia kuutiot

Tarvitset: 2 pussia Pruvit Raspberry Lemonade ketojuomaa 4 rkl gelatiinia 4 dl kuumaa vettä   Resepti: Lämmitä vesi kuumaksi, muttei kiehuvaksi Sekoita ketojuomajauhe gelatiinin kanssa

Reseptit

Kukkakaalisosekeitto

800g kukkakaalia n. 8 dl vettä 1 pkt Koskenlaskija voimakas sulatejuustoa (eli se musta) 1-2 dl kermaa 1 tl suolaa Mustapippuria rouhittuna Huuhdo ja paloittele

Reseptit

Parsakaalimuusi

1 kg parsakaalia 25g voita 1 dl kuohukermaa 1/2-1 tl laadukasta suolaa maun mukaan Pese ja pilko parsakaalit paloiksi ja nupuiksi. Muista hyödyntää myös parsakaalin

Reseptit

Laskiaispullat

PULLAT 4 kananmunaa 1/2 tl laadukasta suolaa 1 dl kuohukerma 50g sulatettua voita 2 dl Pofiber eli perunakuitua 2 rkl Psyllium 1 tl Ksantaani 1,5

Reseptit

Janssoninkiusaus

1 kg kyssäkaalia 1 sipuli n. 200g matjessillifileitä (katso hiilarimäärä, meillä tällä kertaa matjessillifileitä, jossa 2 filettä paketissa ja 5.0 HH) Sillifileidenliemi 4dl kermaa Ripaus

Reseptit

Kasvispihvit

Kasvispihvit Tarvitset: – 1 parsakaalin varsi – 1 kukkakaalin varsi – 1 pieni porkkana – 1 kourallinen pinaattia – 2 kananmunaa – 1dl juustoraastetta –