MCT-öljy on tehokas ja nopea energianlähde

Jopa pienempien markettien valikoimaan on ilmestynyt viimeisen muutaman vuoden aikana kookosöljystä eristettyä MCT-öljyä.

Aiemmin MCT-öljyä on käytetty lääkinnällisiin tarkoituksiin mm. henkilöillä, joilla on rasvan imeytymis häiriöitä. Sitä on aiemmin löytynytkin vain apteekkien valikoimista. Myös bodareiden ja huippu-urheilijoiden suosikkina tämä rasva on ollut jo jonkin tovin.

MCT-lyhenne tulee sanoista Medium Chained Triglycerides, eli suomeksi keskipitkäketjuiset rasvahapot. MCT-öljyssä on tiivistettynä monet kookosöljyn hyödylliset ominaisuudet. MCT:tä saadaan siis kookosöljystä, joissakin öljyissä on seassa myös palmuydinöljyä. MCT-öljy on kirkasta ja stabiilia myös viileämmässä lämpötilassa.

MCT-öljy imeytyy elimistöön eri tavoin kuin muut öljyt. Se imeytyy suoraan maksan kautta, jolloin se vapauttaa keholle nopeasti energiaa kuten sokeri mutta ilman verensokerin nostatusta.

Monet painonpudottajat ja urheilijat käyttävätkin tätä rasvalisänä juuri sen energiaa antavien vaikutustensa takia.

MCT-öljyn on sanottu lisäävän myös rasvanpolttoa, sillä se ei varastoidu kehoon vaan palaa energiaksi samantien ja on termogeeninen eli kehoa sisäisesti lämmittävä.

Monilta MCT:n käytön aloitettuaan katoaa makeanhimo ja ylimääräinen napostelun tarve vähenee. Jos harrastaa pätkäpaastoa voi MCT-öljyä nauttia ruokalusikallisen energianlähteeksi ilman, että paasto katkeaa mutta näläntunne katoaa.

MCT-öljyn hyötyjä

-nopeuttaa aivotoimintaa
-edistää rasvanpolttoa
-nopeuttaa aineenvaihduntaa
-parantaa kestävyyttä ja suorituskykyä sekä ylläpitää lihasmassaa
-poistaa uupumusta ja väsymystä

Huom: Vaikka MCT-öljy kestää äärimmäisen hyvin kuumuutta, paistamista öljyllä ei kuitenkaan suositella

Ps. Keto Kickstart -verkkovalmennus ketogeeniseen ruokavalioon nyt tutustumistarjouksessa täällä!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Keto Kickstart – Ketoilijan laboratoriokokeet

Keto Kickstartin tutkimuspakettiin on kerätty ketogeenisen ruokavalion kannalta tärkeimmät mittarit. Samalla nämä mittarit antavat kokonaisvaltaisen käsityksen siitä, miten oma elimistösi voi ja miten voit entisestään parantaa jaksamistasi arjessa.

Aloita tehokas rasvanpoltto

LMAINEN E-KIRJA sekä aina uusimmat tiedot ketogeenisestä ruokavaliosta.
Ketogeeninen ruokavalio.fi - Ilmainen ketokirja-min