MCT-öljy on tehokas ja nopea energianlähde

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Jopa pienempien markettien valikoimaan on ilmestynyt viimeisen muutaman vuoden aikana kookosöljystä eristettyä MCT-öljyä.

Aiemmin MCT-öljyä on käytetty lääkinnällisiin tarkoituksiin mm. henkilöillä, joilla on rasvan imeytymis häiriöitä. Sitä on aiemmin löytynytkin vain apteekkien valikoimista. Myös bodareiden ja huippu-urheilijoiden suosikkina tämä rasva on ollut jo jonkin tovin.

MCT-lyhenne tulee sanoista Medium Chained Triglycerides, eli suomeksi keskipitkäketjuiset rasvahapot. MCT-öljyssä on tiivistettynä monet kookosöljyn hyödylliset ominaisuudet. MCT:tä saadaan siis kookosöljystä, joissakin öljyissä on seassa myös palmuydinöljyä. MCT-öljy on kirkasta ja stabiilia myös viileämmässä lämpötilassa.

MCT-öljy imeytyy elimistöön eri tavoin kuin muut öljyt. Se imeytyy suoraan maksan kautta, jolloin se vapauttaa keholle nopeasti energiaa kuten sokeri mutta ilman verensokerin nostatusta.

Monet painonpudottajat ja urheilijat käyttävätkin tätä rasvalisänä juuri sen energiaa antavien vaikutustensa takia.

MCT-öljyn on sanottu lisäävän myös rasvanpolttoa, sillä se ei varastoidu kehoon vaan palaa energiaksi samantien ja on termogeeninen eli kehoa sisäisesti lämmittävä.

Monilta MCT:n käytön aloitettuaan katoaa makeanhimo ja ylimääräinen napostelun tarve vähenee. Jos harrastaa pätkäpaastoa voi MCT-öljyä nauttia ruokalusikallisen energianlähteeksi ilman, että paasto katkeaa mutta näläntunne katoaa.

MCT-öljyn hyötyjä

-nopeuttaa aivotoimintaa
-edistää rasvanpolttoa
-nopeuttaa aineenvaihduntaa
-parantaa kestävyyttä ja suorituskykyä sekä ylläpitää lihasmassaa
-poistaa uupumusta ja väsymystä

Huom: Vaikka MCT-öljy kestää äärimmäisen hyvin kuumuutta, paistamista öljyllä ei kuitenkaan suositella

Ps. Keto Kickstart -verkkovalmennus ketogeeniseen ruokavalioon nyt tutustumistarjouksessa täällä!

Sinua saattaisi myös kiinnostaa nämä

Aloita ketogeeninen ruokavalio jo tänään!