Laskiaispullat

Jako

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PULLAT
4 kananmunaa
1/2 tl laadukasta suolaa
1 dl kuohukerma
50g sulatettua voita
2 dl Pofiber eli perunakuitua
2 rkl Psyllium
1 tl Ksantaani
1,5 rkl leivinjauhetta
1,5 tl kardemumma
5 rkl erytritolia eli karppisokeria tai muuta makeutusta
Pinnalle:
1 kananmunan keltainen
3 rkl mantelilastuja

Sekoita kulhossa kananmunat ja suola käsivispilällä, mutta ei tarvitse vatkata. Lisää kuohukerma ja sekoita. Sulata voi ja anna sen hetki jäähtyä. Sekoita kananmunaseokseen voi ja sekoita käsivispilällä hyvin sekaisin. Mittaa kuiva-aineet toiseen kulhoon. Yhdistä kuiva-aineet kananmunaseoksen joukkoon samalla nopeasti käsivispilällä sekoittaen. Sekoita vauhdikkaasti sen verran, että kaikki menee sekaisin, älä enempää. Ole nopea. Taikina rupeaa heti turpoamaan ja nousemaan. Anna taikinan seistä muutama minuutti kulhossa.
Tee kostutetuin käsin pyöreitä pullia leivinpaperille ennen uuniin laittoa. Voitele pullat halutessasi kananmunan keltuaisella (ei pakollinen). Ripottele pullien pinnalle esimerkiksi mantelilastuja, mantelirouhetta tai kookoshiutaleita.
Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 15-20 minuuttia. Meillä taikinasta tuli 9 pullaa. Halkaise pullat, jos teet laskiaispullia.

Täytteeksi laskiaispulliin:

MANSIKKA-CHIAHILLO:

200g pakaste tai tuore mansikkaa
3 rkl Chia-siemen
1 rkl erytritoli tai muu makeutus

Laita jäiset tai sulatetut mansikat pieneen kattilaan. Sekoittele ja keitä seosta muutama minuutti ja anna seoksen kiehua. Pienennä levyä ja lisää sekaan Chia-siemenet ja makeutus, me käytimme erytritolia. Sekoita seos tasaiseksi ja anna olla levyllä muutama minuutti. Sekoita välillä. Kun seos on selvästi paksuuntunut ja tasainen, ota kattila levyltä ja anna seoksen jäähtyä kattilassa.
Voit tehdä hillon myös valmiiksi jääkaappiin jo etukäteen. Säilytä hilloa puhtaassa lasipurkissa jääkapissa.
Täytä pullat mansikka-chiahillolla. Voit nostella lusikalla tai pursottaa hilloa pullien alaosien päälle.

Täytteeksi:

2 dl kuohukerma
1 rkl erytritoli tai muu makeutus tai maun mukaan
Ripaus vaniljajauhetta tai vaniljauutetta

Mittaa kaikki ainekset kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella aineet kuohkeaksi vaahdoksi ja tarpeeksi jämäkäksi.
Pursota tai lusikoi kermaa pullien väliin mansikka-chiahillon päälle ja laita pullan pääliosa hatuksi.

Makrot koko satsiin:
Kcal 2294
Rasva 206g
HH 44,2g
Proteiini 58,4g
Kuitua 63g

Makrot 1 pulla (jos annoksesta 9kpl):
Kcal 256
Rasva 23g
HH 4,9g
Proteiini 6,5g
Kuitua 7g

 

Vinkki

Nämä pullat teet nopeasti ja helposti. Näissä ei ole mantelijauhetta ja koristeluun voit mantelilastujen/mantelirouheen tilalla käyttää kookoshiutaleita tai jättää koristelun pois. Nämä sopivat siis myös manteli-ja pähkinäallergisille.
Näistä pullista tulee kuohkeita ja meheviä eli ei kuivia tai hajoavia. Nämä pysyvät hyvin kasassa ja pullat on helppo täyttää myös laskiaispulliksi. Pullat voi hyvin myös pakastaa.

Johanna Kangas

Johanna Kangas

Olen Johanna eli KETO-Pariskunnan ketovaimo. Olen aina ollut innokas ruoanlaittaja ja leipoja. Erityinen intohimoni on ollut jo vuosia kehitellä erilaisia reseptejä. Vähähiilihydraattinen ruokavalio on ollut elämässämme kymmenisen vuotta aina enemmän ja vähemmän. Ketogeenisen ruokavalion aloitin Keto Kickstart -valmennuksessa huhtikuussa 2018 ja sille tielle jäin. Teimme mieheni kanssa ruokavaliomuutoksen ja se on tuonut mukanaan pelkästään hyvää. Lisää reseptejämme löydät fb:sta ja instagramista @KETO-Pariskunta

Sinua saattaa myös kiinnostaa nämä

Reseptit

Parsakaalimuusi

1 kg parsakaalia 25g voita 1 dl kuohukermaa 1/2-1 tl laadukasta suolaa maun mukaan Pese ja pilko parsakaalit paloiksi ja nupuiksi. Muista hyödyntää myös parsakaalin

Reseptit

Sitruunaiset rahkapullat

Tarvitset: 4 kananmunaa 1/2 tl laadukasta suolaa 1 dl kuohukermaa tai kookoskermaa 50g sulatettua voita 2 dl Pofiberiä 2 rkl Psylliumia 1/2 tl Ksantaania 1

Reseptit

Kukkakaalimuusi

Tarvitset:   – 1/2 kukkakaali – 2 valkosipulin kynttä – 2 salottisipulia – 2dl ranskankermaa (28%) – 1 rkl voita – 1rkl öljyä – suolaa

Reseptit

Viherpirtelö

Tarvitset: 1/2 ruukkua tammenlehtisalaattia 1/2 avocado 1/2 sitruunan mehut 1/3 kurkku (n.50g) pieni pala inkivääriä 50g pinaattia 1 rkl kookosöljyä Resepti: Laita kaikki ainekset blenderiin

Reseptit

Ketomunkit

Tarvitset: 4 kananmunaa 1/2 tl laadukasta suolaa 1 dl kuohukermaa tai kookoskermaa 50g sulatettua voita 2 dl Pofiber perunakuitua 2 rkl kookosjauhoa 2 rkl Psylliumia

Reseptit

Kaali-pinaattilaatikko

Tarvitset – 400g naudan jauhelihaa (17%) – 1/2 kaali (pieni) – 4dl pinaattia – 1 sipuli – 2 valkosipulin kynttä – 0,5L kana/lihalientä – keto