Laskiaispullat

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

PULLAT
4 kananmunaa
1/2 tl laadukasta suolaa
1 dl kuohukerma
50g sulatettua voita
2 dl Pofiber eli perunakuitua
2 rkl Psyllium
1 tl Ksantaani
1,5 rkl leivinjauhetta
1,5 tl kardemumma
5 rkl erytritolia eli karppisokeria tai muuta makeutusta
Pinnalle:
1 kananmunan keltainen
3 rkl mantelilastuja

Sekoita kulhossa kananmunat ja suola käsivispilällä, mutta ei tarvitse vatkata. Lisää kuohukerma ja sekoita. Sulata voi ja anna sen hetki jäähtyä. Sekoita kananmunaseokseen voi ja sekoita käsivispilällä hyvin sekaisin. Mittaa kuiva-aineet toiseen kulhoon. Yhdistä kuiva-aineet kananmunaseoksen joukkoon samalla nopeasti käsivispilällä sekoittaen. Sekoita vauhdikkaasti sen verran, että kaikki menee sekaisin, älä enempää. Ole nopea. Taikina rupeaa heti turpoamaan ja nousemaan. Anna taikinan seistä muutama minuutti kulhossa.
Tee kostutetuin käsin pyöreitä pullia leivinpaperille ennen uuniin laittoa. Voitele pullat halutessasi kananmunan keltuaisella (ei pakollinen). Ripottele pullien pinnalle esimerkiksi mantelilastuja, mantelirouhetta tai kookoshiutaleita.
Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 15-20 minuuttia. Meillä taikinasta tuli 9 pullaa. Halkaise pullat, jos teet laskiaispullia.

Täytteeksi laskiaispulliin:

MANSIKKA-CHIAHILLO:

200g pakaste tai tuore mansikkaa
3 rkl Chia-siemen
1 rkl erytritoli tai muu makeutus

Laita jäiset tai sulatetut mansikat pieneen kattilaan. Sekoittele ja keitä seosta muutama minuutti ja anna seoksen kiehua. Pienennä levyä ja lisää sekaan Chia-siemenet ja makeutus, me käytimme erytritolia. Sekoita seos tasaiseksi ja anna olla levyllä muutama minuutti. Sekoita välillä. Kun seos on selvästi paksuuntunut ja tasainen, ota kattila levyltä ja anna seoksen jäähtyä kattilassa.
Voit tehdä hillon myös valmiiksi jääkaappiin jo etukäteen. Säilytä hilloa puhtaassa lasipurkissa jääkapissa.
Täytä pullat mansikka-chiahillolla. Voit nostella lusikalla tai pursottaa hilloa pullien alaosien päälle.

Täytteeksi:

2 dl kuohukerma
1 rkl erytritoli tai muu makeutus tai maun mukaan
Ripaus vaniljajauhetta tai vaniljauutetta

Mittaa kaikki ainekset kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella aineet kuohkeaksi vaahdoksi ja tarpeeksi jämäkäksi.
Pursota tai lusikoi kermaa pullien väliin mansikka-chiahillon päälle ja laita pullan pääliosa hatuksi.

Makrot koko satsiin:
Kcal 2294
Rasva 206g
HH 44,2g
Proteiini 58,4g
Kuitua 63g

Makrot 1 pulla (jos annoksesta 9kpl):
Kcal 256
Rasva 23g
HH 4,9g
Proteiini 6,5g
Kuitua 7g

 

Vinkki

Nämä pullat teet nopeasti ja helposti. Näissä ei ole mantelijauhetta ja koristeluun voit mantelilastujen/mantelirouheen tilalla käyttää kookoshiutaleita tai jättää koristelun pois. Nämä sopivat siis myös manteli-ja pähkinäallergisille.
Näistä pullista tulee kuohkeita ja meheviä eli ei kuivia tai hajoavia. Nämä pysyvät hyvin kasassa ja pullat on helppo täyttää myös laskiaispulliksi. Pullat voi hyvin myös pakastaa.

Sinua saattaa myös kiinnostaa nämä

Reseptit

Välimerensalaatti

Tarvitset: 500g Kesäkurpitsaa 1 kpl (70g) Punasipulia 40 g mustia oliiveja 250 g Kirsikkatomaatteja 50g Rucolaa 50g pinaattia 100g Fetajuustoa Tuoretta Basilikaa Kastike: 1/2 dl

Reseptit

Bolognese – Maukas klassikko

Tarvitset – 500g sika-nauta jauhelihaa (23%) – 1/2 sipuli – 1 iso sellerin varsi – 1 pieni porkkana – 2-3 valkosipulin kynttä – 1rkl kuiva

saksanpähkinät suklaakuorruttella resepti
Reseptit

Suklaakuorrutteiset saksanpähkinät

2 annosta Tarvitset: 60 g saksanpähkinöitä 20 g kaakaojauhetta 1 rkl kookosöljyä 50 g kaakaovoita 1 rkl makeutusainetta (Steviaa tai karppisokeria) hyppysellinen suolaa   Resepti:

Reseptit

Viherpirtelö

Tarvitset: 1/2 ruukkua tammenlehtisalaattia 1/2 avocado 1/2 sitruunan mehut 1/3 kurkku (n.50g) pieni pala inkivääriä 50g pinaattia 1 rkl kookosöljyä Resepti: Laita kaikki ainekset blenderiin

Reseptit

Rouhesämpylät

Tarvitset: 5 kananmunaa 1 tl laadukasta suolaa 1 dl vettä 3 rkl öljyä 1,5 dl Fibrex sokerijuurikaskuitua hiutaleina 1/2 dl hamppurouhe (hamppufarmin) 1 dl Pofiber

Reseptit

Lampaankyljyksiä rosmariinimarinadissa

Tarvitset: Lampaankyljyksiä 600g Rosmariinin oksa 2 valkosipulin kynttä oliiviöljyä suolaa pippuria Resepti: Valmista marinadi sekoittamalla revitty rosmariinin oksa ja murskattu valkosipuli oliiviöljyn ja mausteiden kanssa.

Aloita ketogeeninen ruokavalio jo tänään!