Kuusi vinkkiä kuinka selvitä ravintolaruokailusta ketogeenisellä ruokavaliolla

On yleinen väärinkäsitys siitä, että ketogeenisellä ruokavaliolla syödään tylsää ruokaa. Vaikka yksinkertaiset elintarvikkeet ovat ruokavalion perusta, niin on monia tapoja monipuolistaa ruokavaliosi.
 
Tässä kuusi vinkkiä kuinka selvitä ketogeenisellä ruokavaliolla ravintolassa tai ruokalassa.
 
1. Jos mahdollista suunnnittele ravintola etukäteen
 
Tiedätkö paikan minne olet menossa syömään? Katso netistä ravintolan ruokalista etukäteen ja merkkaa valmiiksi vähähiilihydraattiset vaihtoehdot. Voit myös tiedustella vähähiilihydraattisia vaihtoehtoja etukäteen ravintolasta sähköpostitse.
 
2. Oleta, että kaikessa on hiilihydraatteja ja huonolaatuisia rasvoja
 
Silloin kun et valmista ruokaa itse, on lähes mahdotonta tietää tarkalleen mitä se sisältää. Ravintolaruoasta löytyy usein huonolaatuisia rasvoja, hiilareita ja piilosokereita. Muista kuitenkin, että niiden satunnainen syöminen ei ole maailmanloppu. Elämästä pitää myös nauttia.
 
3. Valitse perusruokia
 
Valitse esimerkiksi grillattuja, keitettyjä tai savustettuja lihoja, ei-tärkkelyspitoisia vihanneksia, voita, juustoja, guacamolea. Ohita leipäkorit, leivitetyt ruoat ja useimmat kastikkeet.
 
4. Opettele taikasanat “vältän sokereita ja hiilihydraatteja”
 
Harva ymmärtää täysin mistä ketogeenisessa ruokavaliossa on todellisuudessa kyse. Ravintolassa ruokavalion selittäminen on usein hankalaa ja voit saada oudoksuvia katseita. Asian yksinkertaistaminen tekee yleensä tehtävänsä.
 
5. Jos olet epävarma, pyydä apua tarjoilijalta
 
Jos et ole varma mitä ruokasi sisältää, niin aina voi kysyä tarkempaa tietoa tarjoilijalta. Jos tarjoilija ei tiedä vastausta, niin hän usein kysyy keittiön henkilökunnalta.
 
6. Älä pelkää pyytää vaihtoehtoja
 
Useimmat paikat antavat sinun vaihtaa esimerkiksi ranskalaiset salattiin tai perunat kasviksiin. Pyydä vaihdosta rohkeasti. Useimmat hampurilaisravintolat vaihtavat nykyään myös sämpylät salaatinlehtiin pyynnöstä.
 
 
Lisää vinkkejä löydät Keto Kickstart -verkkovalmennuksesta, joka opastaa sinut aloittamaan ketogeenisen ruokavalion onnistuneesti. Valmennus on nyt tutustumistarjouksessa!
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Keto Kickstart – Ketoilijan laboratoriokokeet

Keto Kickstartin tutkimuspakettiin on kerätty ketogeenisen ruokavalion kannalta tärkeimmät mittarit. Samalla nämä mittarit antavat kokonaisvaltaisen käsityksen siitä, miten oma elimistösi voi ja miten voit entisestään parantaa jaksamistasi arjessa.

Aloita tehokas rasvanpoltto

LMAINEN E-KIRJA sekä aina uusimmat tiedot ketogeenisestä ruokavaliosta.
Ketogeeninen ruokavalio.fi - Ilmainen ketokirja-min