Kermainen Kanapata

 

Tarvitset:

– 300g kanan paistisuikaleita

– 1/2 paprika

– 1/2 punasipuli

– 1/2 kesäkurpitsa

– 1/2 parsakaali

– 2 valkosipulin kynttä

– 2cm inkivääriä

– 2dl kookoskermaa

– srirachaa / chiliä maun mukaan

– lime / sitruunan mehua

– suolaa ja pippuria

– vettä / kanalientä

Valmistus:

1. Pilko kaikki kasvikset valmiiksi, marinoi kanasuikaleet srirachalla tai valitsemallasi chilillä. 

2. Paista kasviksiin väriä pannulla muutama minuutti ja siirrä sivuun kulhoon. 

3. Paista kanasuikaleita muutama minuutti samalla pannulla, kaada kasvikset takaisin pannuun ja sekoita hyvin. 

4. Lisää kookoskerma, lorauta 2-3dl vettä tai kanalientä joukkoon, sekoita hyvin. Anna hiljalleen hautua ja sakeutua noin 20 minuuttia. 

5. Mausta lopuksi suolalla, pippurilla ja sitruunan / limen mehulla. Tarjoile esimerkiksi kukkakaali “riisin” kanssa tai syö ihan sellaisenaan.

Vinkki:

Tarvitset tätä tuokaa varten ison pannun. Jos kasvikset eivät mahdu kerralla pannuun, paiste ne erissä. Kasviksissa on paljon nestettä ja ne pienenevät huomattavasti kypsyessä. Jos mauste kaapista löytyy muitakin mausteita niin kannustan kokeilemaan. Esimerkiksi korianterin siemen, fenkolin siemen ja curry sopii mainiosti makuihin, myös tuoreet yrtit kuten minttu, basilika ja korianteri. 

Ravintosisältö / 100 g

Energia

120 kcal / 100 g

Energia

498 kJ / 100 g

Proteiini

10,7 g / 100 g

Hiilihydraatti

2,4 g / 100 g

Rasva

7,3 g / 100 g

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *