Itämainen lihapata

Jako

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Itämainen lihapata

Tarvitset:

– 400g possun/naudan paisti suikaleita

– 1 sipuli

– 1/2 porkkana

– 2 valkosipulin kynttä

– 2 cm pätkä inkivääriä

– 1tl chilijauhetta

– 2tl paprika jauhetta

– 1rkl juustokuminaa

– 1rkl curry jauhetta

– 3 laakerin lehteä

– 0,5L kana/lihalienta tai vettä

– 2dl tomaattimurskaa

– suolaa ja pippuria

Valmistus:

1. Suolaa liha hyvin ennen paistoa. Paista kuumassa pannussa lihan pintaan kaunis väri.

2 Lisää pilkottu sipuli, porkkana, inkivääri ja valkosipulit joukkoon, paista välillä sekoittaen muutama minuutti.

3. Lisää mausteet ja sekoita hyvin jonka jälkeen lisää vesi/liemi ja tomaattimurska. Anna kiehahtaa ja laske lämpöä.

4. Hauduta kasaan hiljalleen 1-2h kunnes kastike on sakeaa ja liha mureaa. Jos kastike kuivuu ja liha on vielä “sitkeää” lisää hieman vettä ja jatka hauduttamista.

Vinkki:

Täydellinen pataruoka haudutuspadalla valmistamiseen. Voit heittää kaikki ainekset pataan ja haudutella hiljalleen. Lihat kuitenkin kannattaa paistaa ensin hieman. Jos sinulla ei ole haudutuspataa tai isoa paistinpannua, paista lihat ja kasvikset erikseen pienemmällä pannulla ja lisää kattilaan. Voit myös vaihtoehtoisesti paistaa kaiken uuni vuokaan ja hauduttaa 175 asteessa noin 2h. Nauti vihreiden kasvisten tai kukkismuusin/- riisin kanssa. Koristele annos tuoreilla yrteillä. 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 97 kcal / 100 g

Energia 404 kJ / 100 g

Proteiini 14,3 g / 100 g

Hiilihydraatti 3,8 g / 100 g

Rasva 2,4 g / 100 g

Risto Lahti

Risto Lahti

Mun nimi on Risto ja mä olen ammattikokki. Olen Suomen lisäksi työskennellyt keittiöissä Espanjassa ja nykyään Australiassa. Muutama vuosi sitten aloin perehtymään vähähiilihydraattisen ja rasvaisen ketoruoan laittoon. Ruoka on aina ollut mulle tärkeä asia ja ketoruoka toi positiivisia vaikutuksia mun elämään. Tule mukaan seuraamaan myös Instagramia @ketokokki ja tehdään yhdessä parempaa ruokaa.

Sinua saattaa myös kiinnostaa nämä

Reseptit

Ketomunkit

Tarvitset: 4 kananmunaa 1/2 tl laadukasta suolaa 1 dl kuohukermaa tai kookoskermaa 50g sulatettua voita 2 dl Pofiber perunakuitua 2 rkl kookosjauhoa 2 rkl Psylliumia

lammas-kofta
Reseptit

Lammaskofta

4 annosta Tarvitset: 400 g lampaan jauhelihaa pieni sipuli, pilkottuna 2-3 valkosipulin kynttä, murskattuna 10 g tuoretta persiljaa, haketta 1/2 tl paprikamaustetta 1/2 juustokuminaa suolaa

Reseptit

Välimerensalaatti

Tarvitset: 500g Kesäkurpitsaa 1 kpl (70g) Punasipulia 40 g mustia oliiveja 250 g Kirsikkatomaatteja 50g Rucolaa 50g pinaattia 100g Fetajuustoa Tuoretta Basilikaa Kastike: 1/2 dl

Reseptit

Lampaankyljyksiä rosmariinimarinadissa

Tarvitset: Lampaankyljyksiä 600g Rosmariinin oksa 2 valkosipulin kynttä oliiviöljyä suolaa pippuria Resepti: Valmista marinadi sekoittamalla revitty rosmariinin oksa ja murskattu valkosipuli oliiviöljyn ja mausteiden kanssa.

Reseptit

Guacamole

Guacamole   Tarvitset: – 1 iso avokado – 2tl limen mehu – 1dl tuoretta korianteria – 1tl tuoretta chiliä – oliiviöljyä – suolaa Valmistus: 1.

Reseptit

Helppo Hollandaisekastike

Tarvitset: 2 kananmunan keltuaista 1/2 rkl Sitruunamehua 1/2 rkl Omenasiiderietikkaa Ripaus Laadukasta suolaa Ripaus jauhettua valkopippuria 100g Voita   Laita voi pieneen kattilaan ja kattila